HEYECANLI VE EĞİTİCİ BİR SPOR İLE YENİ UFUKLARA  ( ORYANTİRİNG)

HEYECANLI VE EĞİTİCİ BİR SPOR İLE YENİ UFUKLARA ( ORYANTİRİNG)

TİCARET İLKOKULU

BEDEN EĞİTİMİ VE OYUN

HEYECANLI VE EĞİTİCİ BİR SPOR İLE YENİ UFUKLARA

Okulumuz bünyesindeki minikler kategorisine giren öğrencilerimizi pek tanınmayan fakat bireyi fiziksel, zihinsel ve psikolojik birçok açıdan destekleyen bir spor dalıyla tanıştırmak amacını taşımaktayız. Okulumuzda tanıtım etkinlikleri ve okul bahçesinde yarışmalar yapıyoruz. Bir spor etkinliği olarak oryantiring; katılımcıların/sporcuların harita ve pusula yardımıyla haritaya işaretlenmiş hedefleri bulmaya çalıştıkları bir spordur. Bireysel ve takım olarak yapılabilir. Harita bilgisi, pusula kullanımı, sürat, yön bulma, zorluklarla baş etme, mantıklı düşünme, problemleri bağımsız olarak analiz etme ve çözme, stres altında doğru ve hızlı karar verme becerisi geliştirir. Doğa bilinci uyandırır ve kişisel gelişimi destekler. Fiziksel ve zihinsel aktivitelerinin yanında müfredatta olan bazı derslerle de ilgisi bulunmaktadır. Okul krokisi üzerinden parkur haritası hazırlandı. Hedefler yerleştirildi ve öğrenciler yarışma kurallarına uygun olarak çıkış sırasına göre yarışmaya başladı. Yarışma sonunda dereceye girenlere idarece hazırlanan belgeler törenle verildi. Oryantiring sporu ile ilgili bütün okulda heyecan, merak ve yarıma isteği oluşturuldu.

ADEM ÖZTÜRK

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENİ