Ticaret ilkokulu / Okul Güvenliği ve Güvenli Okul El Kitabı

Okul içinde huzur ve güvenliğinin sağlanması için lütfen alınan  kurallara uymaya gayret gösterelim.

20.09.2022 1397

OKUL İÇİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ

* Dersliklerimiz , okul bahçemiz , üst kat koridorlarımız, eğitim-öğretim için sadece öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından kullanılmaktadır. Herhangi bir nedenle okula gelen hiçbir veli ve ziyaretçinin bu alanlara giriş izni yoktur. Veli ve ziyaretçi ilk olarak Okul İdaresi ile irtibata geçerek taleplerini iletir. İdare de talebi yanıtlayacak yetkili personelle iletişim kurar ve lobi alanında yapılacak bir görüşme ayarlar.

* Okula giriş ve çıkış saatlerinde nöbetçi müdür yardımcısı ve nöbetçi öğretmenler servislerin ve veli araçlarının karşılaması ve uğurlamasında hazır bulunur. Nöbetçi müdür yardımcısı ve nöbetçi öğretmenler tüm öğrenci giriş ve çıkışları tamamlanana dek görev alanlarını terk etmez.

* Gün içerisinde her hangi bir sebeple okuldan erken ayrılması gereken veya her gün servis kullanırken o gün servis kullanmayacak olan öğrenci velilerinin durumu yazılı olarak ilgili kademe müdür yardımcısına bildirmesi gerekmektedir. Bu yazışmada veliden, öğrenciyi alacak kişinin; adı, soyadı, yakınlık derecesi ve telefon numarası bilgilerine yer vermesi istenir. Bu bilgiler ulaştıktan sonra da müdür yardımcısı günlük çıkışlar için öğrenciye –çıkış saati, sebebi ve çıkacağı kişinin adının da yazılı olduğu- bir "günlük çıkış kâğıdı" düzenler. Öğrenci servis kullanıyorsa, servis firmasına da öğrencinin dönüşte servisi kullanmayacağının bilgisini iletir. Nöbetçi Öğretmenin çıkışta öğrenciden "çıkış kâğıdını" teslim almadan çıkış izni vermez. Öğrenci çıkışı yapılırken öğrenciyi alan kişinin kimlik göstermesi beklenir.

* Hiçbir öğrenci, velisi tarafından ilgili kademe müdür yardımcısına bilgi verilmeden ve çıkış kâğıdı düzenlenmeden -velileri de dâhil olmak üzere- kimseye teslim edilemez.

* Öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak amacıyla okul saatleri içinde zorunlu haller dışında

Okul içine araç alınmamaktadır.

* VELİ, Devamsızlığın olduğu gün saat 09:00'a kadar e-posta/telefon ile sınıf öğretmeni veya müdür yardımcısına bilgi verir

*  Veli-öğretmen görüşmeleri, sizlere

iletilen gün ve saatlerde OKUL girişinde yer alan "Görüşme Salonu" nda yapılacaktır.

*   Öğrenciler müdür yardımcısından izin almadan okula kamera, cep telefonu, fotoğraf makinesi,

elektronik oyunlar, müzik dinlemeye yönelik araçlar getiremez.

*   İlgisiz kişilerin okul önlerinde beklemesi kesinlikler yasaktır.

*    Öğrencinin alınması ders saatleri içerisinde dersin akışını bozacağı için uygun görülmemektedir. "Velitarafından öğrenci alımı teneffüs saatlerinde yapılır."

*     Okul yönetimi ve güvenlik görevlileri okul yakınlarında park etmiş şüpheli araçlar hususunda dikkatli olmak ve gerekli görülen durumlarda polise bilgi vermekle yükümlüdür.

*  Öğrencinin okul kurallarına uygun ve temiz giyinmesini sağlar.

*  Günlük çıkışlarda öğrenci, "öğrenciyi alabilecek kişiler" arasında kaydı olmayan hiçbir yetişkine teslim edilemez. Veliden böyle bir talep gelirse bunu okul yönetimine yazılı bir şekilde, alacak kişinin adı soyadı yakınlık derecesi ve telefon numarasının da yazılı olduğu bir dilekçe ile bildirmesi gerekir.

* İlgisiz kişilerin okul önlerinde beklemesi kesinlikler yasaktır.

* Okul ders saatleri içinde dışarıdan gelen hiçbir araca okul bahçesine giriş ve/veya park izni verilmemektedir.

* Okulun görüşünü almadan okul etkinlikleri ile ilgili fotoğrafları medya ile paylaşılamaz,

Ders saatleri içerisinde eğitim ve öğretim alanına girilemez.

• Velilerimizin yukarıda belirtilen hususları dikkate alarak, öğrencilerin okula zamanında gelmelerini

sağlamalarını, OKUL içinde trafiği engelleyecek biçimde bekleme ve park yapmamalarını,

öğrencilerimizin güvenliğine azami dikkat göstermelerini önemle rica ederiz.

Tüm velilerimize anlayışınız için teşekkür ederiz.

20-09-202220-09-202220-09-2022